Hotel Kitchen

USA
verejný
predchádzanie odpadu

Svetový fond na ochranu prírody (WWF) a Americká asociácia hotelov a ubytovacích zariadení (AHLA) s podporou Rockefellerovej nadácie vytvorili súbor nástrojov s cieľom pomôcť pohostinskému odvetviu plniť si svoju úlohu v boji proti plytvaniu potravinami a pomáhať miestnym komunitám napĺňať potreby ľudí s nedostatkom potravín.

WWF pracuje na transformácii sektorov, v ktorých vidíme potenciál dosiahnuť najväčší vplyv. Odhaduje sa, že 40 % potravinového odpadu vzniká v podnikoch orientovaných na zákazníkov, ako sú reštaurácie, supermarkety a hotely. Hotely, ktoré v USA poskytujú stravovanie a bankety v hodnote 35 miliárd dolárov každý rok, sú ideálnym testovacím zariadením na učenie sa, opakovanie, riadenie znižovania odpadu a pomáhajú pretvárať odvetvie stravovacích služieb ako lídra v znižovaní plytvania potravinami.


Viac informácií na:

https://furtherwithfood.org/resources/hotel-kitchen-fighting-food-waste-hotels/

Späť
;