Udržateľná kaviareň v múzeu

Spojené kráľovstvo
verejný
kompostovanie

V kaviarni v londýnskom múzeu „The Garden Museum“ majú kontrolu nad všetkým vyhodeným potravinovým odpadom. Všetky ovocné a zeleninové šupky, nespracovaný šalátový odpad, kúsky chleba a koláčov, čajové vrecká, mletá káva a papierové obrúsky putujú priamo do ich nádob určených na kompostovanie, z ktorých potom čerpajú pôdu najvyššej kvality do svojej vlastnej záhradky.

Plytvanie jedlom je minimalizované aj starostlivým výpočtom presného množstva jedla na osobu. Pridaním 10% množstva navyše sa zabezpečí, že bude dostatok jedla na druhú porciu a pre personál.

Viac informácií na:

https://www.theguardian.com/culture-professionals-network/culture-professionals-blog/2012/feb/15/reducing-museum-food-waste

Späť
;